۱. چیزی تولید کنید که مخاطبانتان دوست دارند بخوانند
تحقیق کنید و بیابید چه چیزی مشتریانتان دوست دارند بخوانند، راجب چه مسائلی بحث می کنند و درگیر چه بحث هایی هستند. به صورت عمقی شبکه های مجازی و ترندها را بررسی کنید، سپس از مابین عنوان هایی که یافتید عنوانی انتخاب کنید که تماما اختصاصی شما نباشد! به عنوان مثال اگر شما باشگاه بدنسازی دارید، بدنبال مطالبی مرتبط با ورزش و بدنسازی باشید نه دربارهی خود باشگاه!!!
۲.سئوالات افراد را پاسخ دهید
داشتن یک وبلاگ کارآمد و التبه پست های مفید کار راحتی نیست. ولی راه عالی برای شروع تولید محتواهای مفید است. به این فکر کنید چه سئوالاتی در رسته ی کاری شما برای مخاطبانتان پیش می آید، پاسخ دهید، شرح دهید و حتی آموزش دهید. در مسیرتان هر موقع سئوالی از سمت مخاطب مطرح شد بسادگی از آن نگذرید معمولا این سئوال ها سئوال خیلی هاست ولی قالبا مردم از سئوال پرسیدن خجالت می کشند! جدی میگم!
۳. بمانند یک رهبر عمل کنید
تولید محتوا زمانی موثر می شود که شما به عنوان سکاندار آن حرفه عمل کنید نه صرفا تبلیغ کننده ی خودتان باشید. نشان دهید چقدر نسب به موضوع که حرفهی شما تسلط دارید، حرفه ای هستید! پیشنهاد بدید، نقد کنید، از جدیدترین اخبار حرفهتان مطلع باشید و نسبت به آن واکنش نشان دهید. اگر به این گونه عمل کنید در حرفهی خود امین مخاطبانتان خواهید شد.
۴. درمورد ترند ها صحبت کنید
همه دوست دارند راجب آینده بیشتر بدانند، این آینده می تواند آینده گوشی های هوشمند تا بشریت باشد. هرچند خیلی ها روی مسئولیت روزانه خود متمرکز هستند ولی گاها برای دیدن تصویری بزرگتر از حرفه شان جویای این بحث ها هستند. محتواهایی مرتبط با داغترین ترند های حرفه تان بسازید و مخاطبان را در بحث ها شرکت دهید.
۵. محتوا در خدمت برندینگ نه در راستای فروش!
مردم به دنبال محتواها می گردند چرا چون بدنبال پاسخ سئوال هایشان هستند. زمانیکه آنها در مود (در فضا) خرید نیستند، ارائه محصول یا راهکاری برای فروش موجب دلزدگی آنها می شود. حرفه ای برخورد کنید اطلاعات مفید و کارا ارائه کنید و در انتها محصول یا راهکارتان را پیشنهاد بدید.
۶.از اصل اقتباس استفاده کنید
یاد بدهید. در این دنیای ارتباطات، ناخودآگاه ما برایمان در نحوه ی برخورد با مسائل مختلف تصمیم می گیرد. مردم به پیام افرادی که دارای وجه ی مناسب هستند واکنش نشان می دهند. برای همین است که در تبلیغ پودر لباس شویی از بازیگرانی با روپوش آزمایشگاهی بهره می گیرند یا حتی در تبلیغ طبی بودن کفش از شخصی با ظاهر دکتر. پیام ها براحتی فراموش می شوند. سعی کنید با یاد دادن چیز جدید جایگاه فردی معتبر در حرفه ی خود پیدا کنید.
۷. به این سئوال فکر کنید، ’آیا من خودم این مطلب را می خوانم؟‘
بلاگتان را به عنوان فرصتی برای تعامل ، سرگرم کردن یا تعلیم دادن به مخاطبتان ببینید. راجب خودتان یا محصولتان صحبت نکنید. محتواهایی بنویسید که دارای کیفیت مطلوب باشد و در انتها اگر محصولتان در راستای آن محتوا مفید بود معرفیش کند. محتواهایی تولید کنید که بیانگر این باشد که چرا شما از همه بهترید. یادتان باشد اگر شما زیبا باشید لازم به بیانش نیستید دیگران متوجه خواهند شد.
۸.روی وبلاگتان تمرکز کنید.
نوشتن اهداف برای وبلاگ از چند جهت بسیار کمک می کند. مخاطبان شما زمانیکه که بدانند قرار چه مطالبی در چه راستایی منتشر کنید، مشتاقانه فالوور شما می شوند. از آن مهمتر، وبلاگ شما اعتبار بیشتری پیدا می کند زمانیکه شما برروی یک تم خاص متمرکز شوید و موضوع هایی مطرح کنید که باب طبع مخاطبتان باشد.
۹. موردهای مطالعاتی را به اشتراک بگذارید
در راستای حرفهتان آدم های موفق یا راهکاری های موفق را به اشتراک بگذارید. خواندن سرنوشت آدم های موفق موجب ایجاد انگیزه در مخاطب می شود، در ادامه از راه های موفقی که جواب پس داده بگویید مثال بیاورید. بر اساس تئوری و نظریه صحبت همیشه نکنید مخاطب دوست دارد به عمل شده این بحث ها را ببیند. می توانید به صورت کاملا نامحسوس محصولات یا راهکارهای خودتان نیز در دل این کار معرفی کنید.
۱۰. داستان سرایی کنید.
محتواهایی تهیه کنید که روالی داستانی داشته باشد. داستان گو باشید. این موضوع می تواند در قالب داستان تیم تولید، مصرف کننده، افراد موفق این حرفه و یا حتی داستان شما باشد. به حرفهی خود خوب نگاه کنید. چه داستانهایی می توانید روایت کنید که برای مخاطب جذاب است.
۱۱. خودتان باشید
برای ما همیشه پیش آمده فروشگاه هایی رفتیم که فروشندگانش بدون هیچ عقبه ای از شما شروع به تبلیغ و پیشنهاد محصولشان کردند، برای خودم پیش آمده که در سطح فروشگاه از فروشنده فرار می کردم و اون با پیشنهاد های مزخرفش بدنبال من بود!! ولی از طرف دیگر جاهایی هم رفتیم که بعد از مدت گپ و گفت نه تنها با شخص فروشنده دوست شدیم بلکه کلی چیزی های خوب و بدرد بخوری که می خواستیم با کلی چیزهای دیگر که حتی نیاز به آنها هم نداشتیم خریدیم!.
۱۲.مشکلات مشتریانتان را حل کنید.
سعی کنید مشکلات مشتریانتان را حل کنید، این مشکلات از ساده ترین سئوال تا پیچیده ترین تعمیرات می تواند باشد. شنیدن سئوال های مخاطب و جواب دادن به آن ، یک رابطه ی اعتمادی برای شما ایجاد می کند و همین امر موجب پذیرش بیشتر مشتریان جدید نیز هست. از طرفی به یاد داشته باشید اکثر اختراعات، نوآوری ها، خلاقیت ها و کسب و کارهای نوین برپایه ی همین امر اتفاق افتاده است.
۱۳. بریزید دور!
در متن هایتان از لغات بازاریابی و فروش استفاده نکنید ساده ترین متن هم زمانی که توسط تیم فروش نوشته بشود تم فروش پیدا می کند حتی اگر راجب آب و هوا باشد. محتوا های شما باید کاملا واضح، موجب افزایش آگاهی مخاطب و بگونه ای باشد که مخاطب احساس کند که کلام مغز متفکر آن گروه است، نه تیم تبلیغات و فروش. در مجموعه های بزرگ پیشنهاد می شود محتوا ها را افرادی خارج تیم مارکتینگ بنویسند.
۱۴.تعاملی باشید!
اگر می خواهید مخاطب به متن شما واکنش بدهد و با شما تعامل کنید، محتوایی بنویسید که این ویژگی را داشته باشد. محتوا های موفق برروی معرفی برند تمرکز ندارند. برند خودتان را در دل محتواهای جذاب و گیرا معرفی کنید.
۱۵.جهانی نشوید!
یادتان باشد در راستای موفقیت در کسب و کارتان نیاز به محتواهای دقیق سنجیده و با کیفیت دارید. در ابتدا سعی کنید با این محتوا ها مخاطبین نزدیک خود را جذب کنید مثلا مخاطبین منطقه ۵ در ادامه مخاطبین غرب شهر در ادامه کل شهر در ادامه کل کشور و در انتها جهان. بیشترین مشتریان شما افرادی هستند که نزدیک شما هستند! حتی زمانیکه که محصول شما کالا نیست.